20.06.2022 - 24.06.2022
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
I Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem (1,7), szynka złocista z indyka, ogórek zielony, pomidor, zupa mleczna z kaszką jaglaną (7), herbata z cytryną.
8:30 – 09:00
I Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem (1,7), pasta serowo- jajeczna z majonezem (3,7), rzodkiewka, szczypiorek, płatki ryżowe na mleku (7), herbata z cytryną.
8:30 – 09:00
I Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem (1,7), kiełbasa żywiecka, papryka czerwona, ogórek małosolny, płatki orkiszowe na mleku (1,7), herbata z cytryną.
8:30 – 09:00
I Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem (1,7), pasta wędlinowo – jajeczna (3), pomidor, szczypiorek, zupa mleczna z zacierką (1,7), herbata z cytryną.
8:30 – 09:00
I Śniadanie
Bułki mieszane z masłem (1,7), pasta z makreli i pomidorów z kukurydzą i natką(4), papryka żółta, sałata lodowa, kakao ma mleku (7), herbata z cytryną.
8:30 – 09:00
II Śniadanie
Zupa krem z młodych ziemniaków z zieleniną (9), bułka ziołowa z masłem (1,7), truskawki, herbata z cytryną.
11:00 – 11:30
II Śniadanie
Zupa krem z pora i kalarepki z groszkiem ptysiowym – zabielana (1,7,9), chrupki kukurydziane, jabłko, herbata z cytryną.
11:00 – 11:30
II Śniadanie
Żurek śląski z ziemniakami, jajkiem i majerankiem (3,9), podpłomyki bezcukrowe (1), arbuz, herbata z cytryną.
11:00 – 11:30
II Śniadanie
Botwinka z ziemniakami i koperkiem – zabielana (7,9), biszkopciki (1), winogrono bezpestkowe, herbata z cytryną.
11:00 – 11:30
II Śniadanie
Zupa z czerwonej soczewicy z kaszą pęczak i natką pietruszki (1,9), galaretka cytrynowa z borówkami i bitą śmietaną (7), herbata z cytryną.
11:00 – 11:30
Obiad
Makaron łazanki z kiełbasą śląską i zasmażaną młodą kiszoną kapustą (1), marchewka w słupkach, banan, kompot wieloowocowy
13:00 – 13:30
Obiad
Ziemniaki puree z koperkiem (7), pieczone pałki z kurczaka, surówka z młodej kapusty z marchewką, jabłkiem, natką i olejem, kompot wieloowocowy.
13:00 – 13:30
Obiad
Ryż na mleku ze śmietanką, musem truskawkowym i prażonymi jabłkami (7), kalarepka, kompot wieloowocowy.
13:00 – 13:30
Obiad
Kasza gryczana biała z zieloną soczewicą, gulasz z karkówki wieprzowej, surówka z selera z brzoskwiniami i kwaśną śmietaną (7,9), kompot wieloowocowy.
13:00 – 13:30
Obiad
Ziemniaki z masłem (7), ser twarogowy z cebulką i szczypiorkiem (7), rzodkiewka i zielony ogórek w słupkach, brzoskwinia ufo, kompot z rabarbaru.
13:00 – 13:30
Alergeny
(1) Zboża zawierające gluten, (2) Skorupiaki i produkty pochodne, (3) Jaja i produkty pochodne, (4) Ryby i produkty pochodne, (5) Orzeszki ziemne i produkty pochodne, (6) Soja i produkty pochodne, (7) Mleko i produkty pochodne, (8)Orzechy laskowe, włoskie, pistacje, migdały, (9) Seler, (10) Gorczyca, (11) Nasiona sezamu, (12) Dwutlenek siarki, (13) Mięczaki